Призоваване за "по-голяма яснота" по отношение преструктурирането на Michelin

8 Юли 2013

Как да съобщим едновременно за повече финансово-информационни услуги, това оценяват анализатори на US-Bank JP Morgan на фона на неотдавнашното повишено ценообразуване от производителя на гуми Michelin по пътя на преструктуриране на части от бизнеса си в Европа и Южна Америка.

Но в същото време концернът би искал - както се нарича ​​- да осигури "по-голяма яснота" по този въпрос. В този контекст може да се спекулира и за възможни по-нататъшни мерки, които биха могли да имат отрицателно въздействие в краткосрочен план. При това със сигурност не трябва да води със себе си заблуда, че финансовите експерти тук на добра воля  правят всичко за благото и доброто разположение на засегнатите хора.


По-скоро се касае за разработка на концерна и съответното влияние от това върху цените на акциите на Michelin. Тъй като не е изненада, че JP Morgan оценява ценните книжа на френския производител на гуми - за разлика от швейцарската банка UBS -  като "неутрални" и също една непроменена целева цена от 73 евро.