Porsche Panamera Techart Grand GT на изложението IAA

19 Септември 2013

Тунерът Techart създаде нов аеродинамичен пакет за модела с четири врати. Новата предна престилка с интегриран преден сплитер и големите охлаждащи въздуховоди ще осигурят по-добра обтекаемост. Многофункционалната светлинна система Techart комбинира дневни светлини, аварийни и мигачи в единна LED система. Новият преден капак от въглеродни влакна с допълнителните въздушни отвори ще оптимизира топлинния баланс на двигателя.

Широко скроена визия на Porsche Panamera

Оптичния пакет се допълва от облицовката на страничните прагове и разширяване на калниците, което позволява на Grand GT да увеличи с 42 мм ширината на предния и 84 мм на задния мост в сравнение със серийния модел. Усъвършенстването на външния вид на Grand GT завършва с декоративни елементи на нишите за фаровете и декоративни ленти на страничните вентилационни отвори. Задната част на Panamera Techart е подобрена с един покривен и един заден спойлер, както и нова задна престилка с дифузьор. Спортната изпускателна система с двойни овални накрайници може да бъде поръчана по избор с регулируем клапан.

В калниците на Porsche Grand GT Techart са поставили джанти с размери от 20, 21 или 22 цола. Интериорът на Porsche Panamera е изработен изцяло от кожа, с много карбонови апликации, спортен волан, ентертейнмънт пакет отпред и отзад.