Ново разработени гуми на Michelin за Porsche Carrera GT

19 Август 2013

Партньорството на Porsche с Michelin разработи нова гума за Porsche Carrera GT, която осезаемо подобрява работата на супер-спортния автомобил, създаден между 2003-2006 година в количества от 1270 бройки. Новата гума Pilot Super Sport на Michelin сега замества Pilot Sport PS2  на Carrera GT, като резултатите от последното десетилетие са повлияни от общите процесите за развитие на гумите.  

Но стабилността при високите скорости от 330 km /h за бързото Porsche и неговото  поведение при високи странични ускорения се подобрява от новата структура на гумата, която разбира се носи означението за спецификациите на Porsche "N0"  върху страницата.

Така базирания протектор на Pilot Super Sport се произвежда от същата производствена линия, както и състезателните гуми на Michelin по така наречената двойна съединителна технология при различни каучукови смеси във вътрешната и външната част на протектора. "Това дава максимално сцепление в завои и висока прецизност при управлението", се казва в продължение. Освен това гуменият пояс е изработен от високо устойчиви арамидни влакна.


Новата гума Carrera GT е налична в размери 265/35 ZR19 98 Y „N0“ и 335/30 ZR20 108 Y „N0“.