Нова генерация на Nissan Qashqai

12 Ноември 2013

Поразителният нов Qashqai е 49 мм по-дълъг от настоящия модел и незначително по-нисък и по-широк , което му придава елегантно, балансирано излъчване, като се запазва кросоувъра стила, компактните размери и повдигнатата шофьорска позиция. Отличителни белези в предния капак придават премиум излъчване, запазвайки силната визуална ДНК на Qashqai.

Както при всеки нов Nissan, Qashqai е оборудван с много иновативни технологии. Той предлага на шофьорите цялостен пакет от подобрени технологични функции, подобряващи всеки аспект на шофирането. Safety Shield технологиите на Nissan сега включват Autonomous Emergency Braking, Driver Attention Support и Traffic Sign Recognition, заедно с няколко други жизненоважни асистиращи водача системи, докато Intelligent Park Assist премахва стреса от маневрирането в града. Новият Qashqai е предназначен да направи премиум технологиите по-достъпни от всякога.

Иновацията продължава с новата двигателна гама на Qashqai, която е по-ефективна от всякога. Всеки двигател използва турбокомпресор, за да се намали работния обем, вредните емисии и разхода на гориво, като едновременно с това запазва отлична динамика с водещи в класа CO2 емисии - от само 99 г/км. Ефективността се подобрява още повече от обширната програма за намаляване на теглото, довела до премахване на 40 кг при някои модели, въпреки добавянето на много ново оборудване.

Докато на версиите с предно задвижване ще се падне основна част от продажбите на повечето пазари, ще се предлагат и модели ALL-MODE 4x4-i със задвижване на четирите колела. Също така ще се отговори и на възможността за избор между 6-степенна механична или напълно новата Xtronic трансмисия.

Вътре, драстичното увеличаване на качеството на материалите и дизайна добавят съществена интериорна привлекателност на Qashqai. Универсалността също остава основен кросоувър атрибут. Инженерите на Nissan са разработили иновативни решения да направят така, че новият Qashqai да се вмести в живота на шофьорите. Предоставяйки по-голямо пространство за пътниците и по-голям товарен капацитет, подобрен от система за променлив под на багажника, новият Qashqai предлага дори пространство за съхранение на покриващата кора, когато тя не се използва.

Новият Qashqai ще бъде първият модел в продажба, базиран на новата CMF (Common Module Family) платформа на Renault-Nissan Alliance, предлагаща на потребителя изключителна инженерна ефективност.

Проектиран и конструиран в Европа и за Европа, новият Qashqai е създаден от експертите на Nissan в Nissan Design Europe (Лондон, Великобритания) и Nissan Technical Centre Europe (Кранфилд (Великобритания), и Барселона (Испания), и ще се произвежда в Съндерланд, Великобритания. Съществен принос са дали и дизайнерите и инженерите на Nissan в Ацуги, Япония.