Най-ниската точка на автомобилната промишленост според Conti вероятно е премината

17 Април 2013

 

С поглед върху месеците от януари до март са се натрупали независими негативни съобщения около автомобилната индустрия, било то в броя на новите регистрации в Германия или Европа, намаления европейския пазар за гуми или досегашния рязък спад на немския бизнес за смяна на гумите.

Въпреки това, според  мнения на финансовият ръководител на Continental  Волфганг Шефер, може би дъното вече е достигнато, с оглед на много по-изразената тенденция на спад, което от своя страна автомобилните доставчици очевидно не могат да избегнат.  

"Ние изхождаме от това, че сме маркирали най-ниската точка на тази тенденция през първото тримесечие", а това вече трябва да се отрази в съобщенията на медиите. Бавното напредване на бизнеса и пазара на гуми по време на първите три месеца обаче се оказа по-лошо от очакваното за концерна. 

Поради това компанията предполага, че приходите от януари до март са паднали повече от очакваното и в това отношение е някъде между един и три процента в сравнение със същия период на миналата година. Нивото се намира малко под тази оценка, но сега постепенно ще се премине към собствени целеви пазари за 2013 г. при пет на сто увеличение на приходите в сравнение с 2012 г., продължи цитата си Шефер.