Напълно автоматизирано съоръжение на Continental за изпитване на гуми

30 Април 2013

 

Международното жури по динамиката на автомобила Innovation Award 2013 (VDI), отличи всесезонни гуми на тестово съоръжение АИБА - Continental в категория "Развитие на годината". В новото тестово съоръжение могат да се проверяват спирачните свойства на до 100 000 гуми всяка година на сухи, влажни и заледени пътища. В момента съоръжението е на етап промишлено производство.

Continental е започнал да произвежда AIBA (Automated Indoor Braking Analyzer) едва през миналата есен и ще направи с тази иновативна система за изпитване голям напредък в технологията за изследване на гумите за леки автомобили, микробуси  и 4x4  -летни и зимни гуми.  

Новото съоръжение се намира на тестовия терен Contidrom, който е в близост до централата на  Continental в Хановер и има дължина 300 м и ширина 30 м, където е интегрирана широка зала. В нея се прави безпилотно изпитване на превозното средство, което автоматично се ускорява до 120 км/ч и след това се симулира спиране по различни стандартизирани пътни настилки, които могат хидравлично и лесно да се заменят.

Досега на този тестови участък са проведени различни тестове при различни условия на околната среда, като температура и вятър, както и при различни атмосферните влияния. AIBA вече позволява едно целогодишно изпитване на гумите при напълно климатизирани и възпроизводими до почти 100%  реални условия.

29 експерти дадоха висока оценка на журито за резултатите от изпитването, които в момента са определено съизмерими и изпълними. "С тази иновативна система  Continental е решил  основния проблем с изпитването на гумите. Новите тестови съоръжения на Continental могат  да променят лицето по развитието на гумите."

 

Уважаеми Клиенти,

 

Всички поръчки, направени в онлайн магазин МЕДИНА МЕД ® (www.medina-med.com) на дата 24 май 2024 г., ще бъдат обработени и изпратени съгласно стандартните условия за съботно работно време на Спиди.

 

Повече информация: 

Тел: 0700 20 707

E-mail: eshop@medina-med.com

 

Празнично работно време - сервизи за гуми МЕДИНА МЕД ®:

 

 

24 Май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост

 

Прилага се за всички сервизи за гуми МЕДИНА МЕД ® - София, Пловдив, Пазарджик, Ст.Загора, Бургас, Варна, Русе, Хасково, Добрич, Велико Търново и Благоевград. 

 

 

Екипът на МЕДИНА МЕД ®