Michelin екипира втората генерация на Porsche Panamera

24 Юни 2013

Второто поколение на Porsche Panamera ще бъде на разположение на пазара през юли 2013 г. Благодарение на многобройните години на тясно сътрудничество между инженерите на Порше и  разработчиците на Michelin, гумите вече са сертифицирани за всички размери, предлагани за Panamera, се посочва в съобщение. Общо според изискванията за първоначално вграждане на Panamera ще бъдат на разположение дванадесет летни, зимни и всесезонни гуми с размери 19 и 20 цола.

Като лятна гума приложение ще намери Michelin Pilot Super Sport, а като зимни гуми ще се използват Michelin Pilot Alpin PA4. Всесезонните гуми са "предимно предназначени за пазара в Северна Америка", казва производителят, който е силен поддръжник на гумите  Michelin Pilot Sport All Season + .

Преди три години Michelin предлагаше първоначално оборудване (основно за дилърите на Porsche) за Porsche Panamera и последвалият бизнес с подмяна на всесезонни гуми с марката Michelin в Европа. Френският производител подчерта тогава, че не е искал да направи никаква парадигма или промяна на стратегията, но сега вижда като свой дълг да следват практическите нужди на клиентите.

Гумите  Michelin за първоначално вграждане са проектирани специално за Porsche Panamera и следователно носят типичната маркировка "N0" или "N1" на ръба си. Благодарение на безпроблемното сертифициране на оригиналното оборудване на Panamera, Michelin очаква пазарен дял до 40 на сто.