Michelin е изключителен доставчик на гуми за новия Chevrolet Corvette Stingray Cabriolet

24 Април 2013

Френският производител на гуми Michelin оборудва с високоскоростните гуми Michelin Pilot Super Sport ZP новия Chevrolet Corvette Stingray Convertible, който празнува своята световна премиера на автомобилното изложение в Женева през 2013 г.

Предоставянето на гумите от световния производител за втория модел на американската култова  марка имат специална насоченост към спортните гуми. Новата гума за първи път съчетава най-новите материали и технологии, разработени и използвани от Michelin, които придават на гумата изключително сцепление на сухи и мокри пътища, отлично управление дори и при високи скорости и един дълъг живот.   

От състезателната писта на улицата
Разработените от MICHELIN Pilot Super Sport ZP са в рамките на тясно сътрудничество между двете компании по време на моторните спортове при участие в състезателните серии American Le Mans. Наградата за изключителния доставчик за Corvette Stingray бележи дългосрочното партньорство на американския производител на автомобили с  Michelin.  

В миналото през 2009 г. Michelin се подготвяше за Corvette ZR1, а през 2011 г. за Corvette Z06.

"Гумата MICHELIN Pilot Super Sport ZP покрива отново стремежа на Michelin постоянно да се обединяват няколко ефективни показателя в една гума", заяви Джон Молоней, вицепрезидент за оригинално оборудване и маркетинг в Michelin - Северна Америка.  "Резултатите говорят сами за себе си кой ще управлява Corvette през 2014, а това е една гума специално адаптирана  към превозното средство и не оставя нищо повече да се желае по отношение на поведение на пътя, сцепление, завиване и динамика - било то на пистата или при круиз в страната".