Гумите Super Sport на Dunlop Sport Maxx Race се монтират на новото Porsche 911 GT3

11 Април 2013

 

Ханау, март 2013 - Гумите Super Sport на Dunlop Sport Maxx Race вече се монтират на Porsche 911 GT3. Dunlop Sport Maxx Race е убедителна, с много високо ниво на сцепление и балансирано изпълнение гума и поради това е първата одобрена гума за новото Porsche 911 GT3. Супер спортните гуми със състезателни гени се монтират на предните оси с размери 245/35 ZR20 (91Y) NO и на задния мост в размери 305/30 ZR20 (103Y) XL NO. Комбинацията беше специално за новото Porsche 911 GT3, разработена в тясно сътрудничество между Porsche и Dunlop. Andreas Preuninger.

По този повод ръководителят на общия проект GT за автомобили на Porsche AG Andreas Preuninger каза:

 

Dunlop Sport Maxx Race ни убедиха за GT3 предимно от изключително високото си ниво на сцепление. С това ние бяхме в състояние да подобрим забавянето при спиране и това, напречните сили да се предават оптимално. Отличават гумата също и доброто поведение при управление и високата стабилност. "

Опорна точка за развитието на Sport Maxx Race в Porsche 911 GT3 е спецификацията, при която колата е балансирана с отлични нива на сцепление. Важните тестове, а също развитието и усъвършенстването намериха място на Nürburgring Nordschleife с неговите различни повърхности асфалт, криви радиуси и компресии.

 

Sport Maxx Race е със състезателен оттенък

Протекторът на Dunlop Sport Maxx Race се състои от различни компоненти и смеси, които присъстват при състезателни гуми, а Dunlop - инженерите са взаимствали цялата си ноу-хау разработка от моторните спортове. Това води до забележимо и измеримо високо сцепление и  широк температурен диапазон при масивната и с изключително широко външно рамо гума, осигуряваща превъзходна стабилност в завоите.

 

Двоен юбилей

Представянето на новото Porsche 911 GT3 Porsche отбелязва 50-годишнината от серията 911. Dunlop също има повод да празнува, защото е изобретена от Джон Бойд  Дънлоп преди 125 години с първите си пневматични гуми. С тази основна идея все още функционират всички стандартни гуми и ентусиазмът за техническо съвършенство е отразен и днес отново във всички продукти Dunlop.