Goodyears Wrangler DuraTrac намира отзвук при читателите на „Off-Road“

20 Юни 2013

Goodyear Wrangler DuraTrac е избрана от читателите на списание "Off Road" за най-добрата офроуд гума. Разработката на Goodyear спечели в категорията за "сцепление на гумите" и за първи път читателите могат да избират своите гуми на година от 13 различни профила. Wrangler DuraTrac е предназначена за използване в трудни терени.

Поради различните ширини на раменните блокове, имащи не само надлъжна, но също така и в напречна посока, гумата се движи особено леко по глинести почви и може да винаги да си проправя нов път. В допълнение, различните широки блокове трябва да осигурят и се грижат за доброто само-почистване на профила.

"С гумите Goodyear за голяма тяга, масивните SUV автомобили могат да превземат лесно предизвикателните скални терени", казва продуктовият мениджър на Goodyear - Holger Rehberg. Wrangler DuraTrac бе първоначално разработена и произведена в САЩ – а сега също се произвежда във фабриките Goodyear - Dunlop във Fulda.

По този начин при търсене от европейските производители често могат да се използват различни размери гуми. При решението си за " Offroad Awards 2013" участваха около 75 000 читатели, които избраха най-добрите  в SUV автомобили в 13 категории, а при техния избор се определиха най-продуктивните гуми на година.  "Offroad Award" съществува от 1982 г. насам.