Dunlop използва 24-часовата надпревара

14 Май 2013

Dunlop има силни партньори, които показват своята издръжливост за успеха на състезанието. За 24-часовото състезание в Ханау през май 2013 г ще бъдат доставени повече от 4000 гуми. А  24-часовото състезание  в Нюрбургринг е едно от най-големите и най-трудните състезания в света.

 

Събитие на годината е състезанието на дълги разстояния през уикенда (от 17 до 20 май), което ще се проведе на 25 378 км дългата комбинирана отсечка от веригата  Grand Prix и Nordschleife.  Най-голямото предизвикателство ще бъде на 41-то издание на маратона за моторни спортове, което ще подсигури повече от 180 отбора. В лова за престижната цялостната победа и съперничеството с многобройната конкуренция, при състезанията отборите разчитат на гумите Dunlop, които тази година отбелязват своят 125-ти рожден ден.

През предходната година производителят на гуми Dunlop бе отново с най-добрите си победи в Green Hell. Когато става дума за осъществяване на конкурентни победи и най-добрите места, Dunlop е първият избор.

В борбата за 24-корона, Dunlop и през тази година бе извадил ръжена от огъня. Така се отива в най-силния клас SP9 (GT3 превозни средства), при което всичките седем Mercedes-Benz SLS AMG GT3 в състезанието бяха на гуми Dunlop.