Continental предлага широка програма за SUV-гуми

12 Март 2014

Continental разполага с набор от доставки на гуми за SUV и 4х4 на склад, които покриват всички желания. По този начин се предоставя голям избор за различни модели летни гуми за всички задвижващи колела на превозните средства и да се предложат съответните правилни гуми за съответното превозно средство и за неговото приложение. Оригиналната одобрена екипировка за първоначално вграждане е направена от водещи производители за задвижващите колела на коли като Audi, BMW, Land Rover, Mercedes, Porsche и Volkswagen. Continental тази година има в програмата си 15 нови продукта за 4х4, SUV и кросоувъри. Гумите покриват диапазона от 15 до 23 цола за диаметър на джантата и за напречни сечения между 85 и 25 процента при одобрени скорости до 300 km/h.

 

Conti4x4Contact и Conti4x4SportContact

Отлично сцепление на пътя и по-леки офроуд характеристики за Conti4x4Contact. Към това се отнасят и кратките спирачни разстояния, бързата реакция на волана и високата стабилност на посоката. Блоковете на протектора осигуряват нисък шум при търкаляне, а широките канали на протектора в надлъжна и напречна посока намаляват риска от аквапланинг. Conti4x4Contact е особено подходяща гума за компактни и средно-големи ванове и кросоувъри - това е доста голям списък от превозни средства.

За по-мощни и по-бързи превозни средства Continental препоръчва гумата Conti4x4SportContact. Нейната асиметрична шарка с компактна външна зона на рамото осигурява превъзходна стабилност в завои при движение по дъждовни и гладки пътища, а широките канали на протектора изтласкват лесно водата. Противоположно насочените блоковете на протектора се грижат за по-тихото въртене на колелата. Conti4x4SportContact се монтира като оригинално оборудване на европейски производители на SUV.

ContiCrossContact AT
ContiCrossContact AT е разработена за водачи на превозни средства със задвижване на всички колела, които възнамеряват да използват своите автомобили извън пътя, но искат да имат сигурност и върху асфалта. Разработчиците са проектирали добри характеристики на управление върху неравен терен чрез отвореното рамо на Conti Cross Contact AT. Гумата захапва не само върху рохкав терен, но е доста сигурна при завои по неравни участъци. Чрез стабилния и здрав протектор се избягва нараняването и резките при каране извън пътя и по този начин се постига голям пробег. ContiCrossContact AT е достъпна в много измерения и е с бял надпис по страницата. Допускат се скорости до 210 km/h, а размерите на джантите варират от 15 до 18 цола.

Conti Cross Свържи LX Sport

ContiCrossContact LX Sport е проектирана за оригинално вграждане и има разрешителни за европейски, американски и японски производители на SUV. Ето защо тя е също е много популярна на пазара за резервни части и се продава чрез дилъри на автомобили и търговци на гуми. Както гуми за по-моторизирани превозни средства, като предлага добро сцепление, прецизна реакция на волана на суха и мокра пътна настилка, както и гладка производителност и комфорт. При спектъра си на приложение тя обхваща главно пътувания по павирани и селски пътища, като е възможен и лек офроуд, като например при теглещо превозно средство за конни ремаркета.