Британската инженерна компания Zytek Automotive се поема от Continental

4 Април 2014

Continental поема бившето съвместно предприятие Zytek Automotive (Fradley / Великобритания) на 100 процента. Сегашният дял на Zytek Automotive беше 50 на сто. За покупната цена двете компании са се споразумели да запазят мълчание. Zytek Automotive в бъдеще ще е като част от Continental Engineering Services (CES) в Обединеното кралство и ще покриват пълната гама от услуги и технологично портфолио на CES, като по този начин ще се предлагат инженерингови услуги в областта на шасита, интериори и задвижващи системи.

"С това придобиване ние ще отговорим на увеличаващото се търсенето на инженерни услуги. Без значение дали производителите или доставчиците на коли ще имат персонализирани специални запитвания и изисквания за компоненти за малки серии или нишови превозни средства в области като електронни спирачки, шасита или задвижващи ремъци", заяви Бернд Найцел, главен изпълнителен директор на Continental Engineering Services.

 

Инженеринговата компания Zytek Automotive има в централата си близо до Бирмингам около 150 служители, както и опит във всички области на автомобилната технология и автомобилната техника. "Високо квалифицираният персонал от Zytek има над 30 годишен опит като автомобилни експерти в тази област. Със своите високи стандарти за качество, те могат бързо и гъвкаво да се погрижат за желанията на своите клиенти. Две такива опитни и силно мотивирани компании като Continental и Zytek Engineering Services са един перфектен тим", каза Нейцел по-нататък.

 

Сред клиентите на Zytek се броят известни производители на автомобили в Европа, САЩ и Япония. Акцентът по предишната работа бе насочен по-специално към конвенционалните, електрическите и хибридните задвижващи системи за леки автомобили и лекотоварни превозни средства. Благодарение на услугите и технологичното портфолио на Zytek и на CES, както и сега вече по-широката формация, може за в бъдеще да поема поръчки за разработване на клиенти от Великобритания, дори и по-добри, отколкото преди.

 

Доставчикът на услуги за развитие CES

 

Continental Engineering Services от 2006 г. насам е била активна в целия свят като независим глобален доставчик на сложни инженерни услуги. Освен това CES има достъп до пълния потенциал от технологии на Continental. По места и екипи за развитие в Европа, Америка и Азия, CES понастоящем е в обсега на всички големи индустриални партньори. Практиката се фокусира в областта на автомобилната електроника, задвижването, окачването и електрическата мобилност. Работата варира от консултации за проектиране на проучвания - до реализиране на прототипи и малки серии, при което се покриват компетенциите на целия процес на разработване на продукта.