Alzen с BMW Z4 GT3 ще стартира на *Зеления ад* с Dunlop

29 Април 2013

В първенството на дълги разстояния VLN в Nürburgring (на 27 април, старт в 12 часа), което се проведе в събота: това е вторият тур за годината. Експертът Uwe Alzen и неговият екип Uwe Alzen Automotive участваха с BMW Z4 GT3 в четири-часовото състезание. "Партньорът Dunlop придружава залозите за AlzenB-MW на най-дългата и най-трудната писта в света ", каза Александър Кюн, ръководител на Dunlop Motorsport.

Uwe Alzen оспорва със съотборниците си Philipp Wlazik (Gladbeck) и бившия пилот на DTM Alexander Маргаритис (Кьолн) всичките VLN – състезания, обути в гуми Dunlop на BMW Z4 GT3. Триото е в най-силния клас SP9 (VLN на специалните 9 - GT3 автомобили) и се бори за цялостна победа.

"Ние се сдобихме с автомобила на 15 Януари в BMW, който е с ново оборудване и е тестван с гуми Dunlop. Освен това има и надстроена добавка и специално направено за целта  оборудване ", така Uwe Alzen докладва за предизвикателството Z4. "Бихме могли да започнем сезона след още четири седмици, а през това време винаги би могло да се прави още нещо. Комплимент на моите момчета. Невероятно е колко енергия са дали през последните три месеца. Въпреки че понякога е трудно - това е много забавно и ние  всички ние сме силно мотивирани. Всичко върви по план."