Адидас - обувки с гумени съединения Continental предоставят на професионалните маратонци специален „захват“

16 Май 2013

Производителят на гуми Continental  доставя на Адидас от четири години гумени съединения, които придават на трекинг - обувките значително подобряване на сцеплението при всякакви повърхности. Технологията е в сътрудничество между Adidas и Continental и се разширява постоянно през последните години.

Днес се продават повече от 30 различни модели маратонки и трекинг-обувки за мъже и жени, от които всички имат изключителната grippy - Continental подметка. По-силното сцепление позволява по-добър контакт със земята и съответно по-добро прехвърляне на тежестта и по този начин постигане на по-бързо време.

Многобройните професионални маратонци днес използват тази технология  като един вид преднина за много кратко време – записаните рекорди в Хановер и Токио през 2013 г. и в Лондон през 2012 г., както и световният рекорд при мъжете в Берлин през 2011 г. подчертават впечатляващо това.

"Ние сме много доволни, че Adidas - обувките с нашата гумена технологията на смесване помагат много професионалисти от Хановер за постигането на нови постижения. Това показва, че това може да бъде устойчиво полезно и тези технологии да търсят решения извън рамките на собствената ни индустрия. За просперитета на нашите първокласни продукти, които се отличават с особено отлично сцепление с влажна повърхност, ние имаме самостоятелно създадени механизми, възприети от контрола на животинския свят на котките и полярните мечки ", каза Дейвид О'Донъл, който отговаря за глобалната изследователската дейност и развитието на Continental в Хановер за леки автомобили.