(Доставя се без джантата)

Снимката може да не отговоря на точното описание!

Продуктът е изчерпан
D D n/a
Описание на продукта

NOKIAN TYRES OUTPOST AT

 

Nokian Tyres Outpost™ AT осигурява максимално сцепление при всякакви условия, изключителна издръжливост и устойчивост на пробиване, така че водачите могат да разширят терена си, да увеличат защитата си и да удължат пътуванията си. Nokian Tyres Outpost AT е всесезонна гума за SUV, кросоувъри и лекотоварни автомобили, която осигурява безопасно и устойчиво шофиране на всеки път или извън него. С усъвършенствани функции, които помагат на водачите да се справят дори с най-трудните повърхности, включително технологията за защита от пробиване Aramid Shield™, Outpost AT е разработена е разработена за продуктивност в работата и шофиране без ограничения в свободното време.

 

 • Разширете терена си благодарение на отличното сцепление с всякаква повърхност
 • Увеличете защитата си благодарение на изключително издръжливата арамидна структура
 • Удължете пътуването си благодарение на по-дългия експлоятационен живот
 • Разширете границите си и шофирайте през всички сезони
 • Официално одобрена за употреба през зимата

 

Nokian Tyres Outpost AT ппомага на водачите да преодолеят границите си, да стигнат сигурно навсякъде, където са се запътили и да подобрят усещането си на пътя и извън него с превъзходно сцепление при всякакви условия на шофиране. Връхчетата в страничните стени и каналите на раменете осигуряват отлично сцепление, когато гумата потъне в меки повърхности, а каньоновидните канали осигуряват надеждно управление при трудни терени като кал, сняг и пясък. Гумата е обозначена със символа на трите планински върха със снежинка и следователно е сертифицирана за зимни условия на шофиране.

 

 

Гумата Nokian Tyres Outpost AT е оборудвана с технологии, които осигуряват защита на водача дори при най-тежки условия. Технологията Aramid Shield™ гарантира изключителната издръжливост на гумата и нейната устойчивост на пробиване и разкъсване. Протекторът и страничните стени са защитени от изключително здрави арамидни влакна - същият материал, който се използва в бронежилетките и в авиационната индустрия. Защитата от остри камъни предпазва Outpost AT от пробиване.

Видео
Европейски етикет за гуми
Гуми NOKIAN 265/75R16 116T Outpost AT
D D n/a

През 2012-та година беше създаден Европейски етикет за гумите. Базиран на три основни критерия, този етикет дава информация за икономичността на гумата, поведението й при мокри настилки и нивата на генериран шум:

 

 Икономия на гориво  - този критерий показва как дадената гума влияе на разхода на гориво на автомобила - етикета е степенуван с латински букви от А до G (като буква А е най-добър показател, буква D не се пропуска при леките автомобили). Разликата между рейтингите А и G може да се приеме като икономия на гориво от над 7,5%. Изразено в реални стойности, избора на гуми с рейтин А икономия на гориво вместо G може да спести повече от 6 литра гориво на всеки 1 000 км (изчислено при среден разход на автомобила от 8л/100км)

Сцепление на мокро - този етикет показва колко добре може да спира гумата при мокра настилка.Степенуван е отново от буква А до буква G (рейтингите D и G не се използват за леки автомобили). В определена ситуация няколкото метра разлика при спиране могат да имат огромно значение. За леки автомобили, до пълно спиране на място от скорост 50 мили/ч (80 км/ч), гуми с рейтинг А ще имат по-къс спирачен път от гуми с рейтниг F с 18 метра (тази дистанция може да варира в зависимост от шофьорските умения и други субективни фактори)

 

Ниво на шум - този етикет показва нивото на шум, генериран от гумите в децибели. Спрямо този критерий гумите се разделят на три класа, илюстрирани с дъгообразни линии: 1 черна черта - тихи (3 децибела или дори по-ниско под Европейския регламент), 2 черни черти - средно шумни (между Европейския максимум регламент и 3 децибела под него) and 3 черни черти - шумни (над Европейския максимален регламент)

 

 

"Медина мед“ ООД декларира и подчертава, че реалните икономии на гориво и пътната безопасност зависят в голяма степен от поведението на водача, и по-специално следното:

 • екологосъобразното шофиране може да намали значително разхода на гориво;
 • налягането на гумата следва да бъде редовно проверявано за подобряване на сцеплението с влажна пътна настилка и горивната ефективност;
 • винаги следва стриктно да се съблюдава спирачният път. 

 

Повече информация може да получите от уебсайта на Европейската комисия:

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/BG/TXT/?uri=CELEX%3A32009R1222

и

https://publications.europa.eu/bg/publication-detail/-/publication/2c60f668-f6b6-42f8-8bab-a790e55c5cba/language-bg

 

ПРЕДСТАВЯМЕ ВИ НОВИЯ ЕТИКЕТ ЗА ГУМИ НА ЕС

 

 • Съгласно новия регламент гумите за автобуси и камиони също ще бъдат обхванати (гуми от клас C1, C2, C3).
 • Допълнителна информация (идентификатор на вид гума = № на артикул).
 • Освен стандартния етикет съществуват също и опции за включване на икони, свързани с тежки заснежени условия (3PMSF) и/или сцепление при заледени условия (само за гуми C1).
 • Класове на шум: ABC заменя звуковите вълни.
 • Прекласификация за по-ниски класове етикети:
  D е новият E; клас D вече не е празен (само за гуми C1 и C2); F и G се сливат, за да формират E.
 • QR код за всеки идентификатор на вид гума с връзка към продуктовата база данни на ЕС (EPREL).

 

Новата таблица с информация за продукта (PIS) се генерира в базата данни EPREL въз основа на информацията, докладвана от доставчици:

 

Тя включва:

 • Информация, показвана в етикета на ЕС в табличен вид
 • Име на производителя или търговска марка
 • Идентификатор на типа гума (“sku” идентификатор)
 • Размер на гумата, товарен и скоростен индекс
 • Класове от етикета и ниво на шум
 • Обозначение дали гумата е гума за сняг (3PMSF) и/или–гума за лед.
 • Дата на начало на производство
 • Дата на края на производство, когато е известна

Повече информация: 

 

https://ec.europa.eu/info/energy-climate-change-environment/standards-tools-and-labels/products-labelling-rules-and-requirements/energy-label-and-ecodesign/product-database/qr-code-new-energy-label_en