(Доставя се без джантата)

Снимката може да не отговоря на точното описание!

тарифна цена
138.06 лв. вкл. ДДС
96.64 лв. вкл. ДДС
Срок на доставка ср. 14 Apr. - четв. 15 Apr.
Доставка
Гаранция - 24 месеца
Наличност по сервизи
София - Младост 4 - виж още4 бр.
София - Враждебна - виж още4 бр.
София - Сливница - виж ощеВъзможна доставка - при поръчка
Варна - виж ощеВъзможна доставка - при поръчка
Бургас - виж още4+ бр.
Пловдив - виж ощеВъзможна доставка - при поръчка
Пазарджик - виж още4 бр.
Стара Загора - товарни - виж още4+ бр.
Русе - виж още4 бр.
Добрич - виж ощеВъзможна доставка - при поръчка
Описание на продукта

ALTIMAX WINTER 3

 

Вашият надежден партньор през зимата

   
 

Новата зимна гума без шипове, предназначена за пътни превозни средства, осигурява мощно сцепление на сняг и лед с подобрени технологии за протектора. Дайте шанс на тези истински зимни експерти да бъдат ваш надежден партньор през зимата. 

 

  • Моделът Altimax Winter 3 идва с подобрена концепция на шарката, оформена с много ръбове на захващане, които поддържат мощно сцепление на сняг и лед. 
  • Шарката включва ръбове на захващане, които са разположени под различни ъгли, за да осигурят изключително сцепление във всички посоки на шофиране. Специфичната конструкция на протектора се захваща ефективно към снега за по-добро сцепление и стабилност при завиване. 
  • Проектиран за постигане на по-добро предаване на силите, дизайнът на протектора значително подобрява характеристиките на гумата, особено при сухи пътища. 
Видео
Европейски етикет за гуми
Гуми GENERAL TIRE 195/55R15 85H ALTIMAX WINTER 3
E C 72dB

През 2012-та година беше създаден Европейски етикет за гумите. Базиран на три основни критерия, този етикет дава информация за икономичността на гумата, поведението й при мокри настилки и нивата на генериран шум:

 

 Икономия на гориво  - този критерий показва как дадената гума влияе на разхода на гориво на автомобила - етикета е степенуван с латински букви от А до G (като буква А е най-добър показател, буква D не се пропуска при леките автомобили). Разликата между рейтингите А и G може да се приеме като икономия на гориво от над 7,5%. Изразено в реални стойности, избора на гуми с рейтин А икономия на гориво вместо G може да спести повече от 6 литра гориво на всеки 1 000 км (изчислено при среден разход на автомобила от 8л/100км)

Сцепление на мокро - този етикет показва колко добре може да спира гумата при мокра настилка.Степенуван е отново от буква А до буква G (рейтингите D и G не се използват за леки автомобили). В определена ситуация няколкото метра разлика при спиране могат да имат огромно значение. За леки автомобили, до пълно спиране на място от скорост 50 мили/ч (80 км/ч), гуми с рейтинг А ще имат по-къс спирачен път от гуми с рейтниг F с 18 метра (тази дистанция може да варира в зависимост от шофьорските умения и други субективни фактори)

 

Ниво на шум - този етикет показва нивото на шум, генериран от гумите в децибели. Спрямо този критерий гумите се разделят на три класа, илюстрирани с дъгообразни линии: 1 черна черта - тихи (3 децибела или дори по-ниско под Европейския регламент), 2 черни черти - средно шумни (между Европейския максимум регламент и 3 децибела под него) and 3 черни черти - шумни (над Европейския максимален регламент)

 

 

"Медина мед“ ООД декларира и подчертава, че реалните икономии на гориво и пътната безопасност зависят в голяма степен от поведението на водача, и по-специално следното:

  • екологосъобразното шофиране може да намали значително разхода на гориво;
  • налягането на гумата следва да бъде редовно проверявано за подобряване на сцеплението с влажна пътна настилка и горивната ефективност;
  • винаги следва стриктно да се съблюдава спирачният път.

 

Повече информация може да получите от уебсайта на Европейската комисия:

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/BG/TXT/?uri=CELEX%3A32009R1222

и

https://publications.europa.eu/bg/publication-detail/-/publication/2c60f668-f6b6-42f8-8bab-a790e55c5cba/language-bg

             

 

Вижте също...