General tireГуми GENERAL TIRE 225/45R17 94V XL FR Altimax A/S 365

(Доставя се без джантата)

Снимката може да не отговоря на точното описание!

145.12 лв. На склад
тарифна цена
207.30 лв. вкл. ДДС
145.12 лв. вкл. ДДС
Срок на доставка пон. 20 Jan. - вт. 21 Jan.
Доставка
Гаранция - 24 месеца
Описание на продукта

ALTIMAX A/S 365

 

Надеждно представяне във всички сезони.

   

Гумата, която е оптимизирана за шофиране през лятото и през зимата. Надеждно поведение във всички сезони и при всякакви метеорологични условия. 

 • Добро сцепление и спирачно поведение на суха настилка.
  - Плътни раменни блокове, подредени надлъжно, подобряват сцеплението и спирачното поведение. Това води до къс спирачен път на суха настилка
 • Добро предотвратяване на аквапланинг.
  - Широки странични прорези оптимизират ефективното разпръскване на вода от протектора. Това води до по-добра защита от аквапланинг.
 • Много добро сцепление на сняг.
  - Ламели в средата на протекторната шарка и голям брой ръбове правят гумата много гъвкава. Така се постига много добро сцепление на сняг и отлично спирачно поведение
Видео
Европейски етикет за гуми
Гуми GENERAL TIRE 225/45R17 94V XL FR Altimax A/S 365
C E 72dB

През 2012-та година беше създаден Европейски етикет за гумите. Базиран на три основни критерия, този етикет дава информация за икономичността на гумата, поведението й при мокри настилки и нивата на генериран шум:

 

 Икономия на гориво  - този критерий показва как дадената гума влияе на разхода на гориво на автомобила - етикета е степенуван с латински букви от А до G (като буква А е най-добър показател, буква D не се пропуска при леките автомобили). Разликата между рейтингите А и G може да се приеме като икономия на гориво от над 7,5%. Изразено в реални стойности, избора на гуми с рейтин А икономия на гориво вместо G може да спести повече от 6 литра гориво на всеки 1 000 км (изчислено при среден разход на автомобила от 8л/100км)

Сцепление на мокро - този етикет показва колко добре може да спира гумата при мокра настилка.Степенуван е отново от буква А до буква G (рейтингите D и G не се използват за леки автомобили). В определена ситуация няколкото метра разлика при спиране могат да имат огромно значение. За леки автомобили, до пълно спиране на място от скорост 50 мили/ч (80 км/ч), гуми с рейтинг А ще имат по-къс спирачен път от гуми с рейтниг F с 18 метра (тази дистанция може да варира в зависимост от шофьорските умения и други субективни фактори)

 

Ниво на шум - този етикет показва нивото на шум, генериран от гумите в децибели. Спрямо този критерий гумите се разделят на три класа, илюстрирани с дъгообразни линии: 1 черна черта - тихи (3 децибела или дори по-ниско под Европейския регламент), 2 черни черти - средно шумни (между Европейския максимум регламент и 3 децибела под него) and 3 черни черти - шумни (над Европейския максимален регламент)

 

 

"Медина мед“ ООД декларира и подчертава, че реалните икономии на гориво и пътната безопасност зависят в голяма степен от поведението на водача, и по-специално следното:

 • екологосъобразното шофиране може да намали значително разхода на гориво;
 • налягането на гумата следва да бъде редовно проверявано за подобряване на сцеплението с влажна пътна настилка и горивната ефективност;
 • винаги следва стриктно да се съблюдава спирачният път.

 

Повече информация може да получите от уебсайта на Европейската комисия:

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/BG/TXT/?uri=CELEX%3A32009R1222

и

https://publications.europa.eu/bg/publication-detail/-/publication/2c60f668-f6b6-42f8-8bab-a790e55c5cba/language-bg

             

 

Вижте също...