(Доставя се без джантата)

Снимката може да не отговоря на точното описание!

тарифна цена
114.30 лв. вкл. ДДС
80.02 лв. вкл. ДДС
Срок на доставка пон. 19 Apr. - вт. 20 Apr.
Доставка
Гаранция - 24 месеца
Описание на продукта

ALTIMAX A/S 365

 

Надеждно представяне във всички сезони.

   

Гумата, която е оптимизирана за шофиране през лятото и през зимата. Надеждно поведение във всички сезони и при всякакви метеорологични условия. 

 • Добро сцепление и спирачно поведение на суха настилка.
  - Плътни раменни блокове, подредени надлъжно, подобряват сцеплението и спирачното поведение. Това води до къс спирачен път на суха настилка
 • Добро предотвратяване на аквапланинг.
  - Широки странични прорези оптимизират ефективното разпръскване на вода от протектора. Това води до по-добра защита от аквапланинг.
 • Много добро сцепление на сняг.
  - Ламели в средата на протекторната шарка и голям брой ръбове правят гумата много гъвкава. Така се постига много добро сцепление на сняг и отлично спирачно поведение
Видео
Европейски етикет за гуми
Гуми GENERAL TIRE 185/65R14 86T ALTIMAX A/S 365
F C 71dB

През 2012-та година беше създаден Европейски етикет за гумите. Базиран на три основни критерия, този етикет дава информация за икономичността на гумата, поведението й при мокри настилки и нивата на генериран шум:

 

 Икономия на гориво  - този критерий показва как дадената гума влияе на разхода на гориво на автомобила - етикета е степенуван с латински букви от А до G (като буква А е най-добър показател, буква D не се пропуска при леките автомобили). Разликата между рейтингите А и G може да се приеме като икономия на гориво от над 7,5%. Изразено в реални стойности, избора на гуми с рейтин А икономия на гориво вместо G може да спести повече от 6 литра гориво на всеки 1 000 км (изчислено при среден разход на автомобила от 8л/100км)

Сцепление на мокро - този етикет показва колко добре може да спира гумата при мокра настилка.Степенуван е отново от буква А до буква G (рейтингите D и G не се използват за леки автомобили). В определена ситуация няколкото метра разлика при спиране могат да имат огромно значение. За леки автомобили, до пълно спиране на място от скорост 50 мили/ч (80 км/ч), гуми с рейтинг А ще имат по-къс спирачен път от гуми с рейтниг F с 18 метра (тази дистанция може да варира в зависимост от шофьорските умения и други субективни фактори)

 

Ниво на шум - този етикет показва нивото на шум, генериран от гумите в децибели. Спрямо този критерий гумите се разделят на три класа, илюстрирани с дъгообразни линии: 1 черна черта - тихи (3 децибела или дори по-ниско под Европейския регламент), 2 черни черти - средно шумни (между Европейския максимум регламент и 3 децибела под него) and 3 черни черти - шумни (над Европейския максимален регламент)

 

 

"Медина мед“ ООД декларира и подчертава, че реалните икономии на гориво и пътната безопасност зависят в голяма степен от поведението на водача, и по-специално следното:

 • екологосъобразното шофиране може да намали значително разхода на гориво;
 • налягането на гумата следва да бъде редовно проверявано за подобряване на сцеплението с влажна пътна настилка и горивната ефективност;
 • винаги следва стриктно да се съблюдава спирачният път.

 

Повече информация може да получите от уебсайта на Европейската комисия:

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/BG/TXT/?uri=CELEX%3A32009R1222

и

https://publications.europa.eu/bg/publication-detail/-/publication/2c60f668-f6b6-42f8-8bab-a790e55c5cba/language-bg

             

 

Вижте също...