(Доставя се без джантата)

Снимката може да не отговоря на точното описание!

тарифна цена
166.78 лв. вкл. ДДС
116.75 лв. вкл. ДДС
Срок на доставка ср. 25 Nov. - четв. 26 Nov.
Доставка
Гаранция - 24 месеца
Описание на продукта

EUROVAN WINTER 2

 

Зимните професионалисти

   

Когато суровите, мразовити зими докарват другите гуми до краен предел, новите гуми EUROVAN WINTER 2 влиза в играта! 

  • Подобрено спирачно поведение на сняг

Моделът Eurovan Winter 2 има протектор, чийто дизайн създава „ефект на ледостъргач“. Това позволява изключително сцепление и маневриране на сняг. Допълнителни джобове улавят сняг в протектора на гумата, което значително подобрява сцеплението, благодарение на много по-доброто сцепление „сняг в сняг“, отколкото „гума в сняг“.

  • Добро спиране на мокри пътища

Гумата постига изключителна спирачна ефективност при мокри пътища. Когато вали като из ведро, широките канали за оттичане гарантират, че водата от зоната на контакт се изтласква бързо и ефективно, така че аквапланингът или дори снежната киша вече не представляват опасност. 

  • Отлична стабилност при завиване

Подобреният дизайн на шарката ви позволява да завивате безопасно и прецизно. Гумата постига най-добри резултати при прецизно кормилно управление, за да поддържате безопасността си на пътя по всяко време.

Видео
Европейски етикет за гуми
Гуми GENERAL TIRE 185R14C 102/100Q 8PR EUROVAN WINTER 2
E C 73dB

През 2012-та година беше създаден Европейски етикет за гумите. Базиран на три основни критерия, този етикет дава информация за икономичността на гумата, поведението й при мокри настилки и нивата на генериран шум:

 

 Икономия на гориво  - този критерий показва как дадената гума влияе на разхода на гориво на автомобила - етикета е степенуван с латински букви от А до G (като буква А е най-добър показател, буква D не се пропуска при леките автомобили). Разликата между рейтингите А и G може да се приеме като икономия на гориво от над 7,5%. Изразено в реални стойности, избора на гуми с рейтин А икономия на гориво вместо G може да спести повече от 6 литра гориво на всеки 1 000 км (изчислено при среден разход на автомобила от 8л/100км)

Сцепление на мокро - този етикет показва колко добре може да спира гумата при мокра настилка.Степенуван е отново от буква А до буква G (рейтингите D и G не се използват за леки автомобили). В определена ситуация няколкото метра разлика при спиране могат да имат огромно значение. За леки автомобили, до пълно спиране на място от скорост 50 мили/ч (80 км/ч), гуми с рейтинг А ще имат по-къс спирачен път от гуми с рейтниг F с 18 метра (тази дистанция може да варира в зависимост от шофьорските умения и други субективни фактори)

 

Ниво на шум - този етикет показва нивото на шум, генериран от гумите в децибели. Спрямо този критерий гумите се разделят на три класа, илюстрирани с дъгообразни линии: 1 черна черта - тихи (3 децибела или дори по-ниско под Европейския регламент), 2 черни черти - средно шумни (между Европейския максимум регламент и 3 децибела под него) and 3 черни черти - шумни (над Европейския максимален регламент)

 

 

"Медина мед“ ООД декларира и подчертава, че реалните икономии на гориво и пътната безопасност зависят в голяма степен от поведението на водача, и по-специално следното:

  • екологосъобразното шофиране може да намали значително разхода на гориво;
  • налягането на гумата следва да бъде редовно проверявано за подобряване на сцеплението с влажна пътна настилка и горивната ефективност;
  • винаги следва стриктно да се съблюдава спирачният път.

 

Повече информация може да получите от уебсайта на Европейската комисия:

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/BG/TXT/?uri=CELEX%3A32009R1222

и

https://publications.europa.eu/bg/publication-detail/-/publication/2c60f668-f6b6-42f8-8bab-a790e55c5cba/language-bg

             

 

Вижте също...