(Доставя се без джантата)

Снимката може да не отговоря на точното описание!

тарифна цена
136.12 лв. вкл. ДДС
95.28 лв. вкл. ДДС
Срок на доставка пон. 12 Apr. - вт. 13 Apr.
Доставка
Гаранция - 24 месеца
Описание на продукта
KLEBER DYNAXER HP4 
 
 • Ефективна гума - нисък разход на гориво.
 • Добре балансирана гума във всякакви условия с отлично представяне на мокри и сухи пътища.
 • https://www.kleber-tyres.com/

 

 • MICHELIN Ви предлага възможност да пробвате 2 или 4 гуми KLEBER (4x4, SUV автомобили, лекотоварни автомобили, летни/всесезонни/зимни гуми) (по-долу наричани: “Гумите”), закупени по време на срока на валидност на Kампанията, за период от 30 дни, считано от датата на покупката (датата, посочена на фактурата). В случай, че не сте напълно удовлетворени от гумите, ще Ви върнем цялата покупна цена чрез банков превод. Кампанията се организира от MICHELIN ROMANIA S.A. със седалище ул. “Букурещ Норд”10, Глоубъл сити, Бизнес парк, сграда О1, етаж 3, Волунтари, Илфов
 • Кампанията е валидна за физически лица - частни клиенти
 • Важно! Възстановяване на парите за всяка гума в рамките на 30 дни от дата на закупуване.
 • Искане за въстановяване на средства - https://www.kleber-tyres.com/kleber-trust-selection/bulgaria
 • Вижте общите условия на кампанията:

https://www.kleber-tyres.com/kleber-trust-selection/bulgaria 

 

Европейски етикет за гуми
Гуми KLEBER 205/55R16 91H TL DYNAXER HP4
C A 68dB

През 2012-та година беше създаден Европейски етикет за гумите. Базиран на три основни критерия, този етикет дава информация за икономичността на гумата, поведението й при мокри настилки и нивата на генериран шум:

 

 Икономия на гориво  - този критерий показва как дадената гума влияе на разхода на гориво на автомобила - етикета е степенуван с латински букви от А до G (като буква А е най-добър показател, буква D не се пропуска при леките автомобили). Разликата между рейтингите А и G може да се приеме като икономия на гориво от над 7,5%. Изразено в реални стойности, избора на гуми с рейтин А икономия на гориво вместо G може да спести повече от 6 литра гориво на всеки 1 000 км (изчислено при среден разход на автомобила от 8л/100км)

Сцепление на мокро - този етикет показва колко добре може да спира гумата при мокра настилка.Степенуван е отново от буква А до буква G (рейтингите D и G не се използват за леки автомобили). В определена ситуация няколкото метра разлика при спиране могат да имат огромно значение. За леки автомобили, до пълно спиране на място от скорост 50 мили/ч (80 км/ч), гуми с рейтинг А ще имат по-къс спирачен път от гуми с рейтниг F с 18 метра (тази дистанция може да варира в зависимост от шофьорските умения и други субективни фактори)

 

Ниво на шум - този етикет показва нивото на шум, генериран от гумите в децибели. Спрямо този критерий гумите се разделят на три класа, илюстрирани с дъгообразни линии: 1 черна черта - тихи (3 децибела или дори по-ниско под Европейския регламент), 2 черни черти - средно шумни (между Европейския максимум регламент и 3 децибела под него) and 3 черни черти - шумни (над Европейския максимален регламент)

 

 

"Медина мед“ ООД декларира и подчертава, че реалните икономии на гориво и пътната безопасност зависят в голяма степен от поведението на водача, и по-специално следното:

 • екологосъобразното шофиране може да намали значително разхода на гориво;
 • налягането на гумата следва да бъде редовно проверявано за подобряване на сцеплението с влажна пътна настилка и горивната ефективност;
 • винаги следва стриктно да се съблюдава спирачният път.

 

Повече информация може да получите от уебсайта на Европейската комисия:

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/BG/TXT/?uri=CELEX%3A32009R1222

и

https://publications.europa.eu/bg/publication-detail/-/publication/2c60f668-f6b6-42f8-8bab-a790e55c5cba/language-bg

             

 

Вижте също...