(Доставя се без джантата)

Снимката може да не отговоря на точното описание!

тарифна цена
187.60 лв. вкл. ДДС
131.32 лв. вкл. ДДС
Срок на доставка пон. 10 Aug. - вт. 11 Aug.
Доставка
Гаранция - 24 месеца
Наличност по сервизи
НОВО! София - Младост 4 - виж ощеНалични в централен склад Стара Загора
София - Враждебна - виж ощеНалични в централен склад Стара Загора
София - Сливница - виж ощеНалични в централен склад Стара Загора
Варна - виж още4 бр.
Бургас - виж още2 бр.
Пловдив - виж ощеНалични в централен склад Стара Загора
Пазарджик - виж още4+ бр.
Стара Загора - товарни - виж още3 бр.
Русе - виж още4+ бр.
Добрич - виж ощеНалични в централен склад Стара Загора
Описание на продукта

Характеристики

 • Всесезонни SUV гуми за шосе и лек оф-роуд терен с висок фактор на безопасност за всякакви метеорологични условия;
 • Отлично сцепление на сухи и мокри пътни настилки;
 • Сертифицирани за зимно шофиране и осигуряващи безопасност и теглителна сила върху сняг (3PMSF);
 • Много дълъг живот и дълготрайни работни характеристики;
 • Подсилени страници за мобилност през лек оф-роуд терен;
 • Зимно сертифициране - M+S;
 • Зимно сертифициране - 3PMSF.

Описание

 

SUV версията на най-добре продаващата се всесезонна гума в Европа, MICHELIN CrossClimate SUV, проектирана за сигурност, създадена да издържи и голям пробег при всякакво време.

 

Представяне на SUV версията на най-добре продаващата се в Европа гума за четири сезона, всесезонната гума за шосе и лек оф-роуд теренMICHELIN CrossClimate SUV за мокри, сухи и заснежени условия. С използването на технологиите EverGrip, гумата MICHELIN CrossClimate SUV осигурява на всеки водач сигурност, създадена да издържи независимо от сезона и пътните условия. Достигнете предела на възможностите си за мобилност на лек оф-роуд терен, благодарение на подсилената страница.

 

Предимства

 • Отлично спирачно поведение на мокро за безопасно и уверено шофиране през цялата година;

Специални твърди протекторни блокчета със скосени краища за оптимално сцепление и спирачно поведение на сухи настилки. Докато в същото време иновативната смес за максимално сцепление подобрява гъвкавостта и сцеплението на мокри пътни настилки, независимо от температурата. Осигурявайки на вас и вашите пасажери спокойствие за сигурно и удобно преживяване зад волана по шосе и на леки извънградски терени.

 

 • Сертифицирана за теглителна сила и сигурност на сняг (3PMSF);

V-образната шарка на протектора и 3-D застъпващите се ламели на MICHELIN осигуряват максимална теглителна сила и спиране на сняг през целия живот на гумата, за да се чувствате уверени, когато шофирате през зимата, независимо дали в планините, на магистрали или на лек оф-роуд терен. Сертифицирана за шофиране на сняг (3PMSF).

 

 • Отлична дълготрайност с високо ниво на безопасност през целия живот на гумата;

Високоустойчивата протекторна шарка и специалната смес със Силика на MICHELIN увеличават живота на протектора на гумата. Най-модерните технологии на MICHELIN “EverGrip” комбинират  ламели тип “Сълза”, разположени по цялата дълбочина на протектора за оптимална безопасност през целия живот на гумата. Почувствай разликата с гумата MICHELIN CrossClimate SUV на шосе и на лек оф-роуд терен.

 

 • Получи достъп навсякъде с мобилност по всички пътища и леки оф-роуд терени.

Гума за SUV за всякакви видове терен със специфична конструкция, която комбинира твърда зона при подсилени страници и двоен каркас, за да гарантира мобилност при използване върху лек оф-роуд терен.

 

Технология

 • Технологии на MICHELIN “EverGrip”: ламели тип “Сълза”, разположени по цялата дълбочина на протектора и специална смес със Силика;
 • Твърди протекторни блокчета със скосени ръбове;
 • Смес, максимизираща сцеплението;
 • V-образна шарка на протектора;
 • Променяща се шарка на протектора: с износването на гума се показват разширяващи се канали;
 • 3-D застъпващи се ламели;
 • Подсилена страница с двоен каркас.
Видео
Европейски етикет за гуми
Гуми MICHELIN 185/65R15 88T TL ALPIN 6
C B 69dB

През 2012-та година беше създаден Европейски етикет за гумите. Базиран на три основни критерия, този етикет дава информация за икономичността на гумата, поведението й при мокри настилки и нивата на генериран шум:

 

 Икономия на гориво  - този критерий показва как дадената гума влияе на разхода на гориво на автомобила - етикета е степенуван с латински букви от А до G (като буква А е най-добър показател, буква D не се пропуска при леките автомобили). Разликата между рейтингите А и G може да се приеме като икономия на гориво от над 7,5%. Изразено в реални стойности, избора на гуми с рейтин А икономия на гориво вместо G може да спести повече от 6 литра гориво на всеки 1 000 км (изчислено при среден разход на автомобила от 8л/100км)

Сцепление на мокро - този етикет показва колко добре може да спира гумата при мокра настилка.Степенуван е отново от буква А до буква G (рейтингите D и G не се използват за леки автомобили). В определена ситуация няколкото метра разлика при спиране могат да имат огромно значение. За леки автомобили, до пълно спиране на място от скорост 50 мили/ч (80 км/ч), гуми с рейтинг А ще имат по-къс спирачен път от гуми с рейтниг F с 18 метра (тази дистанция може да варира в зависимост от шофьорските умения и други субективни фактори)

 

Ниво на шум - този етикет показва нивото на шум, генериран от гумите в децибели. Спрямо този критерий гумите се разделят на три класа, илюстрирани с дъгообразни линии: 1 черна черта - тихи (3 децибела или дори по-ниско под Европейския регламент), 2 черни черти - средно шумни (между Европейския максимум регламент и 3 децибела под него) and 3 черни черти - шумни (над Европейския максимален регламент)

 

 

"Медина мед“ ООД декларира и подчертава, че реалните икономии на гориво и пътната безопасност зависят в голяма степен от поведението на водача, и по-специално следното:

 • екологосъобразното шофиране може да намали значително разхода на гориво;
 • налягането на гумата следва да бъде редовно проверявано за подобряване на сцеплението с влажна пътна настилка и горивната ефективност;
 • винаги следва стриктно да се съблюдава спирачният път.

 

Повече информация може да получите от уебсайта на Европейската комисия:

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/BG/TXT/?uri=CELEX%3A32009R1222

и

https://publications.europa.eu/bg/publication-detail/-/publication/2c60f668-f6b6-42f8-8bab-a790e55c5cba/language-bg

             

 

Вижте също...