(Доставя се без джантата)

Снимката може да не отговоря на точното описание!

тарифна цена
276.50 лв. вкл. ДДС
125.00 лв. вкл. ДДС
Срок на доставка пет. 17 Jul. - пон. 20 Jul.
Доставка
Гаранция - 24 месеца
Наличност по сервизи
НОВО! София - Младост 4 - виж ощеНалични в централен склад Стара Загора
София - Враждебна - виж ощеНалични в централен склад Стара Загора
София - Сливница - виж ощеНалични в централен склад Стара Загора
Варна - виж ощеНалични в централен склад Стара Загора
Бургас - виж ощеНалични в централен склад Стара Загора
Пловдив - виж ощеНалични в централен склад Стара Загора
Пазарджик - виж ощеНалични в централен склад Стара Загора
Стара Загора - товарни - виж ощеНалични в централен склад Стара Загора
Русе - виж още4 бр.
Добрич - виж ощеНалични в централен склад Стара Загора
Описание на продукта

MICHELIN Alpin 5 предоставя високи зимни работни характеристики, благодарение на отличното сцепление на гумата на мокри пътища и сняг, за безопасност в тежки зимни условия.

 

Зимната шосейна гума MICHELIN Alpin 5 ще ви помогне да се придвижвате безопасно в тежки зимни метеорологични условия . Каучуковата смес на протектора оптимизира нейното поведение при ниски температури, като ви осигурява отлично сцепление на мокри пътища и мощна теглителна сила на сняг. Конструирана за отлична дълготрайност, за да ви даде по-дълъг пробег и да можете вие и вашите пътници да останете по-дълго на пътя. Последвана през 2018 г. от MICHELIN Alpin 6, с по-добра теглителна сила на сняг и сигурност, създадена да издържи в тежки зими.

 

Характеристики

 • Голяма сигурност в тежки зимни условия (3PMSF);
 • Голямо сцепление на мокри пътища;
 • Мощна теглителна силана сняг;
 • Отличен пробег;
 • Зимно сертифициране - M+S;
 • Зимно сертифициране - 3PMSF;
 • Сигурност и мобилност в тежки зими;

Предимства

 • Отлично ниво на безопасност на мокри пътища и сняг.

Снегът и дъждът не могат да съперничат на зимната гума MICHELIN Alpin 5 Каучуковата смес на протектора оптимизира поведението на гумата при ниски температури като предоставя отлично сцепление на мокри пътища и сняг. Ламелите по цялата дълбочина на протектора запазват зимните работни характеристики на гумата през целия ѝ експлоатационен живот, давайки ви увереност, с която да се изправите и пред най-тежките зимни пътища.

 • Дълъг пробег.

Със зимната гума MICHELIN Alpin 5 можете да се наслаждавате на ежедневно шофиране по красивите зимни пътища. Тази зимна гума е конструирана за голяма дълготрайност, за да можете да шофирате километри без да е необходимо да подменяте вашите гуми.

 

Награди за ключови зимни показатели и безопасност

 • Първо място за показатели на сняг и сухо;
 • Второ място за спиране на мокро;
 • Auto Bild. 

Технология

 • Иновативна формула, интегрираща функционален полимер;
 • Нов дизайн на протектора;

MICHELIN Alpin 5 има нов дизайн на протектора, който осигурява по-добро сцепление със заснежени настилки, по-голяма устойчивост на аквапланинг и по-голяма прецизност на управление.
Протекторната шарка на Alpin 5 има ламели по цялата дълбочина за по-добро запазване на зимните работни характеристики на гумата през целия й експлоатационен срок.

 • Иновативна технология на съединението на протектора;

Иновативната технология на съединението на протектора, използвана при MICHELIN Alpin 5, оптимизира показателите на гумата при ниски температури и гарантира по-добро сцепление на мокра и заснежена настилка, като се запази доброто ниво на енергийна ефективност.

Видео
Европейски етикет за гуми
Гуми MICHELIN 205/60R16 92T TL ALPIN 5 АКЦИЯ!!! DOT 43/14
E B 68dB

През 2012-та година беше създаден Европейски етикет за гумите. Базиран на три основни критерия, този етикет дава информация за икономичността на гумата, поведението й при мокри настилки и нивата на генериран шум:

 

 Икономия на гориво  - този критерий показва как дадената гума влияе на разхода на гориво на автомобила - етикета е степенуван с латински букви от А до G (като буква А е най-добър показател, буква D не се пропуска при леките автомобили). Разликата между рейтингите А и G може да се приеме като икономия на гориво от над 7,5%. Изразено в реални стойности, избора на гуми с рейтин А икономия на гориво вместо G може да спести повече от 6 литра гориво на всеки 1 000 км (изчислено при среден разход на автомобила от 8л/100км)

Сцепление на мокро - този етикет показва колко добре може да спира гумата при мокра настилка.Степенуван е отново от буква А до буква G (рейтингите D и G не се използват за леки автомобили). В определена ситуация няколкото метра разлика при спиране могат да имат огромно значение. За леки автомобили, до пълно спиране на място от скорост 50 мили/ч (80 км/ч), гуми с рейтинг А ще имат по-къс спирачен път от гуми с рейтниг F с 18 метра (тази дистанция може да варира в зависимост от шофьорските умения и други субективни фактори)

 

Ниво на шум - този етикет показва нивото на шум, генериран от гумите в децибели. Спрямо този критерий гумите се разделят на три класа, илюстрирани с дъгообразни линии: 1 черна черта - тихи (3 децибела или дори по-ниско под Европейския регламент), 2 черни черти - средно шумни (между Европейския максимум регламент и 3 децибела под него) and 3 черни черти - шумни (над Европейския максимален регламент)

 

 

"Медина мед“ ООД декларира и подчертава, че реалните икономии на гориво и пътната безопасност зависят в голяма степен от поведението на водача, и по-специално следното:

 • екологосъобразното шофиране може да намали значително разхода на гориво;
 • налягането на гумата следва да бъде редовно проверявано за подобряване на сцеплението с влажна пътна настилка и горивната ефективност;
 • винаги следва стриктно да се съблюдава спирачният път.

 

Повече информация може да получите от уебсайта на Европейската комисия:

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/BG/TXT/?uri=CELEX%3A32009R1222

и

https://publications.europa.eu/bg/publication-detail/-/publication/2c60f668-f6b6-42f8-8bab-a790e55c5cba/language-bg

             

 

Вижте също...