(Доставя се без джантата)

Снимката може да не отговоря на точното описание!

тарифна цена
456.90 лв. вкл. ДДС
319.82 лв. вкл. ДДС
Срок на доставка пон. 26 окт. - вт. 27 окт.
Доставка
Гаранция - 24 месеца
Наличност по сервизи
НОВО! София - Младост 4 - виж ощеВъзможна доставка - при поръчка
София - Враждебна - виж ощеВъзможна доставка - при поръчка
София - Сливница - виж ощеВъзможна доставка - при поръчка
Варна - виж ощеВъзможна доставка - при поръчка
Бургас - виж ощеВъзможна доставка - при поръчка
Пловдив - виж ощеВъзможна доставка - при поръчка
Пазарджик - виж ощеВъзможна доставка - при поръчка
Стара Загора - товарни - виж още4+ бр.
Русе - виж ощеВъзможна доставка - при поръчка
Добрич - виж ощеВъзможна доставка - при поръчка
Описание на продукта

Характеристики

 

 • Лятна шосейна гума от висок клас на MICHELIN;
 • Отлично поведение на мокри пътища;
 • Награждаваната лятна шосейна гума;
 • Дълготрайност - 30% над средното ниво на износване на пазара на гуми от висок клас.

   

Описание

 

С отличното си поведение на мокри пътища, лятната гума MICHELIN Primacy 3 е наградена от ADAC като най-добра в категорията си през 2015 и 2018 г.

 

MICHELIN Primacy 3 е наградена от ADAC като най-добра гума в своята категория през 2015 и 2018 г. Заменена през 2018 г от MICHELIN Primacy 4 със сигурност, създадена да издържи, включваща технологиите “EverGrip”, които осигуряват отлични спирачни характеристики на мокро от първия до последния километър, и осигуряваща дори по-дълъг експлоатационен живот и горивна ефективност.

 

Създадена за водачи на компактни и средни 4x4 и SUV автомобили, компактни леки автомобили, седани и електрически автомобили.

 

Към днешна дата Primacy 3 е избрана повече от 120 големи производители на оригинално оборудване.

 

Награди

 • ADAC;
 • Auto Bild.

Предимства

 • Отличните характеристики на мокри пътища гарантират безопасно пътуване в дъждовните летни дни;

Технологията с автоматично блокиращи ламели заедно с патентования дизайн на каучуковата смес на протектора се комбинират, за да създадат отлично поведение на мокри пътища. Лятната гума MICHELIN Primacy 3 предоставя на вас и вашите пътници безопасност и удобство при ежедневните ви пътувания или дълги пътешествия. Първокласно поведение на мокро от една първокласна гума.

 

 • Дълъг пробег.

Лятната гума MICHELIN Primacy 3 предлага дълъг пробег благодарение на каучуковата смес устойчива на абразия и оптимизираното контактно петно, което разпределя налягането в гумата и топлината по-равномерно, за да позволи гумата да измине по-дълъг пробег. Бъди шофьорът, който ще се наслади на повече изминати километри на пътя през това лято.

 

Технология

 • технология “Zero pressure “;
 • оптимизирано контактно петно;
 • технология автоматично блокиращи ламели;
 • високо устойчива на абразия каучукова смес - новата патентована смес MICHELIN Primacy 3 на протектора оптимизира сцеплението при всякакви условия.
Видео
Европейски етикет за гуми
Гуми MICHELIN 235/50R17 96W TL PRIMACY 3 GRNX

През 2012-та година беше създаден Европейски етикет за гумите. Базиран на три основни критерия, този етикет дава информация за икономичността на гумата, поведението й при мокри настилки и нивата на генериран шум:

 

 Икономия на гориво  - този критерий показва как дадената гума влияе на разхода на гориво на автомобила - етикета е степенуван с латински букви от А до G (като буква А е най-добър показател, буква D не се пропуска при леките автомобили). Разликата между рейтингите А и G може да се приеме като икономия на гориво от над 7,5%. Изразено в реални стойности, избора на гуми с рейтин А икономия на гориво вместо G може да спести повече от 6 литра гориво на всеки 1 000 км (изчислено при среден разход на автомобила от 8л/100км)

Сцепление на мокро - този етикет показва колко добре може да спира гумата при мокра настилка.Степенуван е отново от буква А до буква G (рейтингите D и G не се използват за леки автомобили). В определена ситуация няколкото метра разлика при спиране могат да имат огромно значение. За леки автомобили, до пълно спиране на място от скорост 50 мили/ч (80 км/ч), гуми с рейтинг А ще имат по-къс спирачен път от гуми с рейтниг F с 18 метра (тази дистанция може да варира в зависимост от шофьорските умения и други субективни фактори)

 

Ниво на шум - този етикет показва нивото на шум, генериран от гумите в децибели. Спрямо този критерий гумите се разделят на три класа, илюстрирани с дъгообразни линии: 1 черна черта - тихи (3 децибела или дори по-ниско под Европейския регламент), 2 черни черти - средно шумни (между Европейския максимум регламент и 3 децибела под него) and 3 черни черти - шумни (над Европейския максимален регламент)

 

 

"Медина мед“ ООД декларира и подчертава, че реалните икономии на гориво и пътната безопасност зависят в голяма степен от поведението на водача, и по-специално следното:

 • екологосъобразното шофиране може да намали значително разхода на гориво;
 • налягането на гумата следва да бъде редовно проверявано за подобряване на сцеплението с влажна пътна настилка и горивната ефективност;
 • винаги следва стриктно да се съблюдава спирачният път.

 

Повече информация може да получите от уебсайта на Европейската комисия:

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/BG/TXT/?uri=CELEX%3A32009R1222

и

https://publications.europa.eu/bg/publication-detail/-/publication/2c60f668-f6b6-42f8-8bab-a790e55c5cba/language-bg

             

 

Вижте също...