(Доставя се без джантата)

Снимката може да не отговоря на точното описание!

тарифна цена
198.00 лв. вкл. ДДС
138.67 лв. вкл. ДДС
Срок на доставка вт. 13 Apr. - ср. 14 Apr.
Доставка
Гаранция - 24 месеца
Наличност по сервизи
София - Младост 4 - виж още4 бр.
София - Враждебна - виж още2 бр.
София - Сливница - виж още2 бр.
Варна - виж ощеВъзможна доставка - при поръчка
Бургас - виж още4 бр.
Пловдив - виж още4 бр.
Пазарджик - виж ощеВъзможна доставка - при поръчка
Стара Загора - товарни - виж още4 бр.
Русе - виж още4 бр.
Добрич - виж ощеВъзможна доставка - при поръчка
Описание на продукта

Характеристики

 • Екологичната, първокласна лятна шосейна гума на MICHELIN;

 • Многократно награждавана през годините;

 • Отлично сцепление на мокри пътища от първия до последния километър;

 • Одобрена от независими препоръчители по отношение качество/ценас ниска консумация на гориво;

 • Еталонът за дълъг пробег - 20% по-дълъг пробег;
 • Подобрена горивна ефективност - спестявате до 60 литра повече гориво в сравнение с предишното поколение гуми, благодарение на 3 технологични постижения;
 • По-голяма сигурност и по-добро сцепление, благодарение на оптимизираната контактна повърхност. 10% повече повърхност в контакт с пътя в сравнение с предишното поколение

Описание

 

Многократно награждавана, екологична гума за силно сцепление на мокро, дълъг пробег и горивна ефективност, отлична по отношение на качество/цена.

 

Ако търсите отлична инвестиция по отношение качество/цена за суб-компактни и икономични автомобили, то MICHELIN Energy Saver + е вашата гума. Удостоена с награда “Eco Champion” благодарение на отличния пробег, намалената консумация на гориво и нисък разход на километър. Перфектният избор качество/цена без компромис в сигурността на мокри и сухи пътища от първия до последния километър. Направете екологосъобразен избор и монтирайте зелената гума MICHELIN Energy Saver + за всички ваши градски пътувания.

Конструирана за водачи на компактни леки автомобили и електрически автомобили.

 

Предимства

 • Гумата, печелила множество награди.

Притежава награда ADAC. Лятната шосейна гума на MICHELIN Energy Saver + е многократно награждавана през годините, призната както от инфлуенсъри (ADAC и Auto Bild), така и от производители на автомобили. Гумата MICHELIN Energy Saver + - за водачи, които търсят награждавани, екосъобразни показатели за ежедневно градско или извънградско пътуване.

 

 • Отлична безопасност на мокри пътища от първия до последния километър.

С лятната шосейна гума на MICHELIN Energy Saver + може да бъдете сигурни, че ще имате отлично сцепление на мокро. Осигуряваща на всеки водач по-добър контрол и по-голяма прецизност на шофиране по мокри пътища до последния километър. Не правете компромис с безопасността, когато шофирате по мокри пътища през лятото.

 

 • Отлично съотношение качество-цена.

Носител на наградата “Eco Champion”, гумата на MICHELIN Energy Saver + осигурява отлично съотношение качество-цена. Спечелила наградата за горивна ефективност и най-дълъг пробег сред първокласните марки, тази лятна гума е щадяща към околната среда и вашия джоб.

 

Технология

 • технологията “ECO’N’GRIP” подобрява молекулярната кохезия;

 • вътрешният полимерен слой подобрява съпротивлението при търкаляне;

 • оптимизиран отпечатък.

Европейски етикет за гуми
Гуми MICHELIN 185/65R14 86T ENERGY SAVER +

През 2012-та година беше създаден Европейски етикет за гумите. Базиран на три основни критерия, този етикет дава информация за икономичността на гумата, поведението й при мокри настилки и нивата на генериран шум:

 

 Икономия на гориво  - този критерий показва как дадената гума влияе на разхода на гориво на автомобила - етикета е степенуван с латински букви от А до G (като буква А е най-добър показател, буква D не се пропуска при леките автомобили). Разликата между рейтингите А и G може да се приеме като икономия на гориво от над 7,5%. Изразено в реални стойности, избора на гуми с рейтин А икономия на гориво вместо G може да спести повече от 6 литра гориво на всеки 1 000 км (изчислено при среден разход на автомобила от 8л/100км)

Сцепление на мокро - този етикет показва колко добре може да спира гумата при мокра настилка.Степенуван е отново от буква А до буква G (рейтингите D и G не се използват за леки автомобили). В определена ситуация няколкото метра разлика при спиране могат да имат огромно значение. За леки автомобили, до пълно спиране на място от скорост 50 мили/ч (80 км/ч), гуми с рейтинг А ще имат по-къс спирачен път от гуми с рейтниг F с 18 метра (тази дистанция може да варира в зависимост от шофьорските умения и други субективни фактори)

 

Ниво на шум - този етикет показва нивото на шум, генериран от гумите в децибели. Спрямо този критерий гумите се разделят на три класа, илюстрирани с дъгообразни линии: 1 черна черта - тихи (3 децибела или дори по-ниско под Европейския регламент), 2 черни черти - средно шумни (между Европейския максимум регламент и 3 децибела под него) and 3 черни черти - шумни (над Европейския максимален регламент)

 

 

"Медина мед“ ООД декларира и подчертава, че реалните икономии на гориво и пътната безопасност зависят в голяма степен от поведението на водача, и по-специално следното:

 • екологосъобразното шофиране може да намали значително разхода на гориво;
 • налягането на гумата следва да бъде редовно проверявано за подобряване на сцеплението с влажна пътна настилка и горивната ефективност;
 • винаги следва стриктно да се съблюдава спирачният път.

 

Повече информация може да получите от уебсайта на Европейската комисия:

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/BG/TXT/?uri=CELEX%3A32009R1222

и

https://publications.europa.eu/bg/publication-detail/-/publication/2c60f668-f6b6-42f8-8bab-a790e55c5cba/language-bg

             

 

Вижте също...