BarumГуми BARUM 185/65R15 88T Brillantis 2

(Доставя се без джантата)

Снимката може да не отговоря на точното описание!

76.58 лв. На склад
тарифна цена
109.40 лв. вкл. ДДС
76.58 лв. вкл. ДДС
Срок на доставка ср. 12 Dec. - четв. 13 Dec.
Доставка
Наличност по сервизи
София - Враждебна - виж ощеДоставка до 24 часа, при заявка
София - Сливница - виж ощеДоставка до 24 часа, при заявка
Варна - виж ощеДоставка до 24 часа, при заявка
Бургас - виж още4+ бр.
Пловдив - виж още3 бр.
Пазарджик - виж ощеДоставка до 24 часа, при заявка
Стара Загора - товарни - виж ощеДоставка до 24 часа, при заявка
Русе - виж ощеДоставка до 24 часа, при заявка
Стара Загора - леки - виж ощеДоставка до 24 часа, при заявка
Добрич - виж ощеДоставка до 24 часа, при заявка
Европейски етикет за гуми
Гуми BARUM 185/65R15 88T Brillantis 2
E C 70dB

През 2012-та година беше създаден Европейски етикет за гумите. Базиран на три основни критерия, този етикет дава информация за икономичността на гумата, поведението й при мокри настилки и нивата на генериран шум:

 

 Икономия на гориво  - този критерий показва как дадената гума влияе на разхода на гориво на автомобила - етикета е степенуван с латински букви от А до G (като буква А е най-добър показател, буква D не се пропуска при леките автомобили). Разликата между рейтингите А и G може да се приеме като икономия на гориво от над 7,5%. Изразено в реални стойности, избора на гуми с рейтин А икономия на гориво вместо G може да спести повече от 6 литра гориво на всеки 1 000 км (изчислено при среден разход на автомобила от 8л/100км)

Сцепление на мокро - този етикет показва колко добре може да спира гумата при мокра настилка.Степенуван е отново от буква А до буква G (рейтингите D и G не се използват за леки автомобили). В определена ситуация няколкото метра разлика при спиране могат да имат огромно значение. За леки автомобили, до пълно спиране на място от скорост 50 мили/ч (80 км/ч), гуми с рейтинг А ще имат по-къс спирачен път от гуми с рейтниг F с 18 метра (тази дистанция може да варира в зависимост от шофьорските умения и други субективни фактори)

 

Ниво на шум - този етикет показва нивото на шум, генериран от гумите в децибели. Спрямо този критерий гумите се разделят на три класа, илюстрирани с дъгообразни линии: 1 черна черта - тихи (3 децибела или дори по-ниско под Европейския регламент), 2 черни черти - средно шумни (между Европейския максимум регламент и 3 децибела под него) and 3 черни черти - шумни (над Европейския максимален регламент)

 

 

"Медина мед“ ООД декларира и подчертава, че реалните икономии на гориво и пътната безопасност зависят в голяма степен от поведението на водача, и по-специално следното:

  • екологосъобразното шофиране може да намали значително разхода на гориво;
  • налягането на гумата следва да бъде редовно проверявано за подобряване на сцеплението с влажна пътна настилка и горивната ефективност;
  • винаги следва стриктно да се съблюдава спирачният път.

 

Повече информация може да получите от уебсайта на Европейската комисия:

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/BG/TXT/?uri=CELEX%3A32009R1222

и

https://publications.europa.eu/bg/publication-detail/-/publication/2c60f668-f6b6-42f8-8bab-a790e55c5cba/language-bg

             

 

Вижте също...