26 ГОДИНИ ПРОФЕСИОНАЛЕН СЕРВИЗ ГУМИ

Новини

Лимитирана серия: SLS AMG GT Final Edition на гуми Dunlop

11 апр 2014

Най-новата версия на супер-спортния автомобил Mercedes-Benz SLS AMG - SLS AMG GT Final Edition - по избор се доставя оборудван с гуми Dunlop Sport Maxx Race. За лимитираната серия от 350 копия Dunlop е работил в тясно сътрудничество с Mercedes-AMG GmbH при разработването на специално нови размери супер-спортни гуми. На предната ос се монтират Sport Maxx Race в размери 265/35 ZR19 XL MO, а на задната ос се използват размерите 295/30 ZR20 XL MO.

"Тази допълнителна комбинация не само подобрява прецизното управление, но също и допълнително повишава нивото на сцепление на този супер-спортен автомобил с мощност 591 к.с. ", се казва в съобщение за пресата.

 

"В допълнение към впечатляващо представяне на пътя, тези гуми целят да отбележат и многобройни победи при дългите разстояния на състезания с SLS AMG GT3. Това включват и престижните 24-часови надпревари в Дубай, както и един от най-големите 24-часови състезания в света, също и 24-часовите надпревари в Нюрбургринг от 2013 година. При тези и много други състезания екипите са разчитали на състезателните гуми Dunlop. В допълнение на това Dunlop също е и официален партньор на клиентския спортен отдел AMG".