26 ГОДИНИ ПРОФЕСИОНАЛЕН СЕРВИЗ ГУМИ

За нас

МЕДИНА МЕД - гр. Стара Загора е основана през 1990 година. 

Фирмата е директен вносител на автомобилни гуми от концерните MICHELIN, CONTINENTAL, GOODYEAR, PIRELLI и техните марки MICHELIN, KLEBER, KORMORAN, BFGOODRICH, CONTINENTAL, SEMPERIT, BARUM, AMERICA, SPORTIVA,  GENERAL , GOODYEAR , SAVA , DUNLOP и FULDA.

МЕДИНА МЕД е и ексклузивен вносител за България на джанти с марка JANTSA.

През 1996 година МЕДИНА МЕД започва производство на регенерирани гуми за автобуси и камиони с материали на KRAIBURG - Германия.

През 2002 година МЕДИНА МЕД започва регенериране на индустриални гуми (за тежки автосамосвали, товарачни; машини, автогрейдери и др.) с размер на джантите от 24" до 51" . Клиенти за регенерирани индустриални гуми на МЕДИНА МЕД са "АСАРЕЛ- МЕДЕТ" АД, "ЧЕЛОПЕЧ МАЙНИНГ" АД, "ЗЛАТНА ПАНЕГА ЦИМЕНТ" АД, "САЛС" АД, "ОГНЯНОВО-К" АД," БУЧИМ"- МАКЕДОНИЯ и др.През 2005 г. производствения цех за регенерат на товарни гуми в гр. Стара Загора беше обновен и оборудван с машини ново поколение на MATTEUZZI - Италия и три автоклава, като капацитетните възможности бяха увеличени до 150 регенерирани гуми дневно. Входящият контрол се извършва от автоматизирана система за ултразвуков контрол - TYRESCAN.

От май 2006 г. в гр. София работи новата сервизна и производствена база на МЕДИНА МЕД, която представлява комплекс, включващ модерен сервиз за гуми(леки, товарни, индустриални и агро).

През месец юни 2006 г. МЕДИНА МЕД внедри в производството си на регенерирани гуми за автобуси и камиони в гр. Стара Загора технологията за студен регенерат на MICHELIN - RECAMIC. Предлаганите профили са аналогични с тези на новите гуми MICHELIN, а пробегът на регенерираните по тази технология гуми е съизмерим с пробега на новите гуми MICHELIN.Производствената дейност на МЕДИНА МЕД е сертифицирана по ISO 9001:2000 и хомологирана съгласно нормите на ЕСЕ 109.

Фирмата разполага със собствени сервизни центрове в градовете Стара Загора, София, Пазарджик, Пловдив, Казанлък, Бургас, Варна, Плевен и Русе. Централният склад се намира в гр. Стара Загора, а доставката до сервизите на фирмата в страната се извършва със собствени автомобили.

През месец октомври, 2008 г. МЕДИНА МЕД откри нова сервизна и складова база в гр. Бургас.
Нашите гуми може да намерите и при многобройните ни дистрибутори в цялата страна, които ще Ви предложат идентични условия.

Във всичките си центрове ние предлагаме демонтаж-монтаж и баланс на закупените гуми, нови или регенерат, а в София, Пловдив, Стара Загора и Бургас се предлага и регулиране на автомобилна геометрия.

За клиентите си МЕДИНА МЕД предлага висококачествен ремонт на леки, товарни, агро и индустриални гуми с материали на TIP TOP - Германия.

МЕДИНА МЕД разполага с висококвалифицирани специалисти, които с удоволствие ще Ви консултират при избора на подходящи за Вашите транспортни средства гуми, както и ще Ви дадат ценни съвети за тяхната поддръжка и експлоатация.